Barojka - tipy na přípravu
Barojka plněná vepřovou panenkou
Vepřovou panenku nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s bylinkami dle chuti, například čerstvou petrželkou. Směsí naplníme Barojku a upěchujeme. Naplněné Barojky vložíme do předehřáté horkovzdušné fritézy nebo trouby a pečeme na 200°C až do požadovaného propečení, minimálně však 5 minut. Po upečení necháme pár minut odpočinout.
Přílohu volíme dle chuti.
Barojka plněná bramborami s bylinkami
Uvařené, na jemno nakrájené brambory smícháme s bylinkami dle chuti, směsí naplníme Barojku a napěchujeme. Naplněné Barojky vložíme do předehřáté horkovzdušné fritézy nebo trouby a pečeme na 180°C až do požadovaného propečení, 4 – 5 minut.
Můžeme podávat samostatně nebo s bramborami jako hlavní jídlo.
Barojka plněná rýží
Uvařenou a ochucenou rýží naplníme Barojku nakrájenou na cca 2 cm vysoké kroužky a napěchujeme. Naplněné Barojky vložíme do předehřáté horkovzdušné fritézy nebo trouby a pečeme na 180°C až do požadovaného propečení, 4 – 5 minut.
Barojka plněná rýží se nabízí k předkrmu nebo jako zpestření oslavy, rautu.
Barojka smažené kroužky
Barojku nakrájíme na cca 1 cm vysoké kroužky. Kroužky obalíme dle chuti. Například v klasické trojobalu se strouhankou nebo kukuřičnými lupínkami nebo v pivním těstíčku. Kroužky poté smažíme v oleji ve fritéze nebo na pánvi do zlatova.
Smažené kroužky si nejlépe vychutnáte s dipem či omáčkou večer u televize nebo ve své oblíbené hospůdce u piva.
Barojka plněná sýrem
Barojka jednohubka
Barojku nakrájíme na cca 1 cm vysoké kroužky. Kroužky můžeme lehce opéct v horkovzdušné fritéze. Dále dle fantazie a chuti kombinujeme s dalšími ingrediencemi, například olivami, cibulkami, dipy, pomazánkami a podobně. Podáváme bez pečiva i s pečivem, doporučujeme rohlíček dozlatova opečený v horkovzdušné fritéze.
Jednohubky můžeme podávat ke každé příležitosti, nabízí se například jako vtipné zpestření svatební hostiny, připravené jako prstýnky.
Barojka s křepelčím vejcem
Barojka se smaženým sýrem