Barojka - tipy na přípravu

Příprava duté uzeniny záleží na fantazii a šikovnosti kuchaře. Naši uzeninu můžete vyplnit dalšími potravinami dle chuti, například zeleninou, sýrem, atd. Využití je opravdu široké od přípravy něčeho malého k pivu, předkrmů, přes obědová menu, až ke specialitám vhodným na rauty, bankety a jiné cateringové akce.  
Níže uvádíme pár tipů na přípravu, kterými se můžete nechat inspirovat.

 

Barojka plněná vepřovou panenkou

Vepřovou panenku nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s bylinkami dle chuti, například čerstvou petrželkou. Směsí naplníme Barojku a upěchujeme. Naplněné Barojky vložíme do předehřáté horkovzdušné fritézy nebo trouby a pečeme na 200°C až do požadovaného propečení, minimálně však 5 minut. Po upečení necháme pár minut odpočinout.

Přílohu volíme dle chuti.

 

Barojka plněná bramborami s bylinkami

Uvařené, na jemno nakrájené brambory smícháme s bylinkami dle chuti, směsí naplníme Barojku a napěchujeme. Naplněné Barojky vložíme do předehřáté horkovzdušné fritézy nebo trouby a pečeme na 180°C až do požadovaného propečení, 4 – 5 minut.

Můžeme podávat samostatně nebo s bramborami jako hlavní jídlo.

 

Barojka plněná rýží

Uvařenou a ochucenou rýží naplníme Barojku nakrájenou na cca 2 cm vysoké kroužky a napěchujeme. Naplněné Barojky vložíme do předehřáté horkovzdušné fritézy nebo trouby a pečeme na 180°C až do požadovaného propečení, 4 – 5 minut.

Barojka plněná rýží se nabízí k předkrmu nebo jako zpestření oslavy, rautu.

Barojka smažené kroužky

Barojku nakrájíme na cca 1 cm vysoké kroužky. Kroužky obalíme dle chuti. Například v klasické trojobalu se strouhankou nebo kukuřičnými lupínkami nebo v pivním těstíčku. Kroužky poté smažíme v oleji ve fritéze nebo na pánvi do zlatova.

Smažené kroužky si nejlépe vychutnáte s dipem či omáčkou večer u televize nebo ve své oblíbené hospůdce u piva.

Barojka plněná sýrem

Barojku naplníme strouhaným sýrem, obalíme do trojobalu se strouhankou nebo kukuřičnými lupínkami. Barojku poté smažíme v oleji ve fritéze nebo na pánvi do zlatova.

Podáváme s bramborami nebo hranolkami.

Barojka jednohubka

Barojku nakrájíme na cca 1 cm vysoké kroužky. Kroužky můžeme lehce opéct v horkovzdušné fritéze. Dále dle fantazie a chuti kombinujeme s dalšími ingrediencemi, například olivami, cibulkami, dipy, pomazánkami a podobně. Podáváme bez pečiva i s pečivem, doporučujeme rohlíček dozlatova opečený v horkovzdušné fritéze.

Jednohubky můžeme podávat ke každé příležitosti, nabízí se například jako vtipné zpestření svatební hostiny, připravené jako prstýnky.

Barojka s křepelčím vejcem

Barojku nakrájíme na cca 1 až 2 cm vysoké kroužky. Připravujeme na pánvi. Do lehce osmažených kroužků rozbijeme křepelčí vejce a dosmažíme.

Podáváme na dozlatova opečeném toastu.

Barojka se smaženým sýrem

Barojku nakrájíme na cca 1 až 2 cm vysoké kroužky. Kroužky osmažíme ve fritéze nebo na pánvi do zlatova. Rozkrojené kroužky nasuneme na smažený sýr.